news item

19% meer kleding en textiel!

Geplaatst op 10 oktober 2016

Veel inwoners weten de weg naar de textielcontainers te vinden. In het eerste half jaar van 2016 werd 19% meer textiel ingezameld dan in 2015! Dat scheelt weer restafval! Toch zit er nog steeds veel textiel bij het restafval, helpt u mee om ervoor te zorgen dat dit steeds minder wordt?

Hallo herfst! Wat doet u met uw oude kleding en textiel?
Maakt de zomerkleding in uw kast weer plaats voor warme truien en vesten? Bij de wisseling van de seizoenen hebben we vaak kledingstukken in handen die we niet meer passen of dragen. Door ze in de textielcontainer te gooien, zorgt u dat uw kleding en textiel wordt hergebruikt (98%!) en daarmee besparen we per 1 kilo kleding 3,5kg CO2 uitstoot! Daarnaast helpt u mensen aan een werkervaringsplek of arbeidsplaats bij sociaal textielsorteerbedrijf So Grade.

Hoe?
Gooi ‘oude’ kleding en ander textiel in de textielcontainer bij u in de buurt of breng het naar het afvalbrengstation of de Restore Kringloopwinkel aan de Groeneveldselaan. Alle kleding en textiel is welkom, ook als het kapot of versleten is. Zolang het maar niet vervuild is. Is het kapot? Geen probleem. Dan worden er gewoon poetslappen of tapijttegels  van gemaakt.

Voor de textielcontainers bij u in de buurt: www.mijnafvalwijzer.nl


Terug naar het overzicht